Per què se’m fa difícil donar el pas?

Hi ha elements a considerar que donarien cabuda a bona part de les respostes que es podrien donar:

  • Por al desconegut, a la reacció de l’altre, a no ser capaços de regular adequadament les nostres emocions,.... I llavors es creu, equivocadament, que la manera d’afrontar allò que incomoda és evitar-ho, no veient la conveniència d’apostar per una opció com aquesta.
  • No ser prou conscients de lo deficitaris que arribem a ser a l’hora de comunicar-nos. I, així, no ens imaginem assumint un rol actiu aportant alternatives com resposta a la situació viscuda; unes alternatives que, en el context habitual, poden arribar a ser titllades d’utòpiques.
  • Ens costa acceptar que no aconseguir el compliment de totes les nostres expectatives no és sinònim d’un escenari menys favorable pels nostres interessos. Cedir, en algun moment, no és sinònim de derrota.
  • Creure que els altres haurien de pensar com nosaltres; i, al no fer-ho, assumir que estan equivocats. No tenim present que si bé el temps passa per tots per igual, no obstant, no passa igual en tots; per tan, las conclusions vitals a les que arriba cadascú rarament seran coincidents.
  • No saber posar a ratlla un ego que intentarà convèncer-nos que no val la pena intentar donar una resposta diferent a les conseqüències del conflicte.